• Auteur en regisseur

  broken image

  Robin Hawdon

  Auteur

  Robin Hawdon werd geboren in 1939 en is een Engelse acteur, regisseur en schrijver.

   

  Twee decennia lang was Robin Hawdon een succesvol acteur, terwijl hij ook toneelstukken schreef. Begin jaren twintig werd hij bekend bij de Britse televisiekijkers door regelmatige optredens in series als 'Play For Today', 'Armchair Theatre', 'Compact', 'Flying Swan', 'Robin's Nest', enz. Hawdon speelde later met Michael Crawford in de ITV sit-com 'Chalk and Cheese'. Hij maakte een aantal films. Zo speelde hij de hoofdrol in 'When Dinosaurs Ruled the Earth'.

   

  Op het podium was Robin Hawdon te zien in verschillende hoofdrollen in het Londense West End. Ook speelde hij een aantal hoofdrollen in klassiekers zoals 'Hamlet', 'Henry V' en Henry Higgins in 'Pygmalion'.

   

  Sinds 1980 concentreert hij zich meer en meer op zijn schrijf- en regiecarrière. Zijn vroegere toneelstukken 'Barn Dance', 'The Secret' en 'The Hero' waren te zien in het Hampstead Theatre en de festivals van Edinburgh en Salzburg. Het eerste grote commerciële succes voor Hawdon was 'The Mating Game', dat lange tijd speelde in het Londense Apollo Theatre en vervolgens in meer dan dertig landen over de hele wereld. Dit werd gevolgd door andere veel opgevoerde en gepubliceerde toneelstukken zoals 'Birthday Suite', 'Revenge', 'Don't Rock The Boat', 'Perfect Wedding' ('Een fantastisch trouwfeest') en het enorme succes van 'Don't Dress for Dinner' (losjes gebaseerd op een vroeg Frans toneelstuk van Marc Camoletti) dat zes jaar lang in West End heeft gelopen en dat in heel Amerika, Australië, Canada en de rest van de Engelstalige wereld heeft gespeeld.

  broken image

  Bruno Vansteenkiste

  Regisseur

  Bruno (°1966) was al van in zijn kindertijd geboeid door het beeldverhaal. Zijn vurige passie voor stripverhalen, films en theater raakt tot op vandaag niet geblust. Op school engageerde hij zich voor alles wat ook maar met theater te maken had en integreerde in het amateurtoneel op de leeftijd van 13 jaar. Hij volgde alle gerelateerde opleidingen aan het conservatorium en volgde de meeste cursussen die toen werden gegeven door het AWT (Algemeen West-Vlaams Toneel). In zijn tienerperiode realiseerde hij samen met enkele medeleerlingen zijn eerste avondvullend stuk voor het grote publiek, dat hij zelf had geschreven en geregisseerd.


  Om deze passie verder te zetten, studeerde hij aan het RITCS (Royal Institute for Theater, Cinema and Sound) te Brussel, waar hij afstudeerde in 1990. Zijn carrière begon bij audiovisuele productiehuizen en evolueerde tot freelance filmanimator, storyboarder, scenarist, conceptual artwoker, illustrator en sedert enkele jaren als graficus.


  In 2010 keerde hij na een lange sabbat terug naar het amateurtoneel waar hij acteert en regisseert bij meerdere producties en verschillende verenigingen. Daarbovenop schrijft hij regelmatig eenakters en wagenspelen in opdracht. Als huisregisseur, acteur en secretaris blijft hij actief bij zijn thuisploeg de Koninklijke Rederijkerskamer De Lustige Slijters te Gullegem.


  In 2011 won hij een Gouden Meeuw als acteur voor zijn rol in ‘De Slappe Der Wet’ van Kamiel Kemels en met zijn regie in ‘De Holte Van Je Arm’ van Dimitri Frenkel Frank, kregen alle acteurs een eervolle vermelding tijdens datzelfde festival in 2014.
  Vandaag volgt Bruno nog steeds bijzondere opleidingen voor regie en theatertechnieken, en heeft nog een bucket list vol met theaterprojecten.

 • “Laughs abound in the American premiere… It all works out in the end, but not before playgoers have aching sides.”

  USA - Wisconsin Advocate

   

  "Er wordt veel gelachen tijdens de Amerikaanse première... Het komt allemaal wel goed, maar niet voordat de buiken van de toeschouwers pijn doen van het lachen."

 • Een fantastisch trouwfeest

  Het verhaal

  The day after

  Op de vooravond van zijn huwelijk krijgt Bill een geweldig vrijgezellenfeestje van zijn vrienden in hetzelfde hotel waar het huwelijksfeest en de huwelijksnacht zullen plaats vinden. Maar de volgende morgen wordt hij wakker met een helse kater, een bult op zijn hoofd en een vreemde bult naast hem in bed. Hij lijdt aan een lichte vorm van amnesie en herinnert zich de gebeurtenissen van de vorige nacht maar zeer vaag. Bovendien ontwaakt hij niet in de voor hem gereserveerde hotelkamer, maar wel in bruidsuite die voorzien is voor de huwelijksnacht. Wanneer hij beseft wat de gevolgen kunnen zijn als zijn aanstaande bruid het te weten komt, slaat hij helemaal in paniek. Straks begint het huwelijk en de klok tikt ongenadig voort.

 • “… a splendid evening in the theatre…. met with lengthy applause and shouts of approval.”

  Austria - Vienna Donnerstag

   

  "... een prachtige avond in het theater... met veel applaus en goedkeurend geroep."

 • De acteurs

  broken image

  Beatrijs Janssens

  Ellen, de bruid

  "Ik wil niet dat ge der uitziet gelijk den ochtend d'erachter, terwijl dat nog den ochtend d'ervoor is."

  broken image

  Frederik Vanhonacker

  Bill, de bruidegom

  "Dat is het einde. Ik zal gescheiden zijn voor ik getrouwd ben."

  broken image

  Dennie Vancauwenberghe

  Tom, de getuige

  "Ge zou beter stoppen met hier rond te lopen als Julius Caesar en wa kleren aan doen."

  broken image

  Nele Vervenne

  Judy, de jonge vrouw

  "Ik bedoel dat het klein moment met jou een groot moment werd met hem."

  broken image

  Jona Libeert

  Julie, de kamermeid

  "Godverdomme, gulder zijt gelijk konijns!"

  broken image

  Inge De Meersseman

  Daphne, de moeder van de bruid

  "Mannen, 't zijn allemaal dezelfde..."

  broken image

  Wesley Dendauw

  Dupont, de hoteldirecteur

  "Als dit is wat de familie doet voor het huwelijk, wat gebeurt er dan tijdens de receptie? De nucleaire holocaust?"

  broken image

  Sven Lagrange

  Robbe, de portier

  "Mijnheer, laat u alstublieft deze gasten met rust en mag ik u vragen naar uw eigen kamer te gaan?"

 • “The play moves at the speed of light, with a riot a minute that leaves the audience crying with laughter…. the perfect medicine for all those thinking about getting married.”

  UK - Daily Mail

   

  "Het stuk gaat vooruit met de snelheid van het licht, met een grap per minuut die het publiek laat huilen van het lachen... het perfecte medicijn voor iedereen die aan trouwen denkt."

 • De affiche

  broken image
 • “This fast-moving and hugely entertaining comedy…. produces an endless series of excuses, games of hide-and-seek, lies, confusions and false confessions…. every cue is spot on, every joke a winner – right up to the unexpected happy end.”

  Cologne Express

   

  "Deze snelle en enorm vermakelijke komedie... levert een eindeloze reeks van excuses, verstoppertje spelen, leugens, verwarring en valse bekentenissen op... elke 'cue' is perfect getimed, elke grap een winnaar - tot aan het onverwachte gelukkige einde."

 • Speeldata + reserveren

  Speeldata

  Zwevegem-Knokke

   

  Voorstellingen op zaterdag 22, zondag 23, maandag 24, woensdag 26, vrijdag 28 en zaterdag 29 februari 2020. De voorstellingen starten telkens om 20u00, behalve op zondag. Dan gaat de voorstelling van start om 18u30.

   

  Inkom: € 9,00

  Studenten en kinderen: € 5,00

   

  Locatie: Parochiaal Centrum, Orveiestraat te Zwevegem (Zwevegem-Knokke)

  Reserveren

  Reserveren kan via onderstaande link vanaf maandag 27 januari 2020

 • Contacteer ons!

  Onze virtuele aanwezigheid!

  broken image

  Facebook

  broken image

  Twitter

  broken image

  YouTube

  broken image

  Website